ÉTLAP

Képeslapküldés

Iskolai könyvtár

 

BelépésKi olvas minket

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Pályázatok
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0254TIOP 1.2.3


"Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt!" |Fil 2,5 () Reggeli áhítat: 16

Gyermek istentisztelet

Kéthetente vasárnap 10 órától gyermek istentiszteletet tartunk iskolánk dísztermében.

Szeptemberi, októberi alkalmak: szeptember 14., szeptember 28., október 12., október 26.

Ifjúsági istentisztelet

Szeptember 19-én és október 17-én pénteken 15:00 órától ifjúsági istentiszteletet szervezünk a díszteremben.

Családi vasárnap

Október 19-én vasárnap 10 órától családi vasárnap lesz a nagytemplomi istentiszteleten.

 

Tisztelt Szülők!

Az iskolakert már 2 éve működik a Református Idősek Otthonának a parkjában. Minden évben egynyári növényekkel ültettük be. A nyári időszakban a kert gondozása nehezen volt megoldható. Szükségessé vált a kert működésének újra gondolása. Terveim szerint évelő gyógy-és fűszernövényeket telepítenénk. Tisztelettel kérem Önöket, ha a fenti növényekből felesleg van, akkor szíveskedjenek az évelőket beküldeni az iskolába.

Köszönettel: Cseh Lajosné környezetvédelmi munkaközösségi vezető

 

Az étkezési díjak befizetése szeptember 22-23-án 8-13 óráig és 14-16:30 óráig az iskolatitkárnál lehetséges.

 

Tisztelt Szülő!

2014. szeptember 24-én gyermeke kötelező Hepatitis-B (fertőző májgyulladás) elleni oltásban fog részesülni. Az oltás második részlete fél év múlva lesz esedékes. Oltás után láz, hőemelkedés, izomfájdalom, bőrpír előfordulhat. Kérem a gyermek oltási könyvét eljuttatni az iskolába!

Tisztelettel:

Az Iskolaorvos és a Védőnők

 

A mai naptól az iskola teljes hálózata az OPENDNS szerverén keresztül kapcsolódik az internetre. Ez az egyik legjobb tartalomszűrő, ami blokkolja a gyerek számára káros oldalakat. Egyúttal jelentősen csökken a vírusos, és kémprogramok letöltésének lehetősége is.


 

Tisztelt Szülő!

2014. szeptember 17-én gyermeke kötelező Morbilli-Mumpsz-Rubeola elleni oltásban fog részesülni. Október hónapban Diftéria - Tetanusz oltást is fog kapni. Kérem a gyermek oltási könyvét eljuttatni az iskolába!

Tisztelettel:

Az Iskolaorvos és a Védőnők
Szentes, 2014. szeptember 12.

 

Tanítási időszak
Első tanítási nap: 2014. szeptember 1. (hétfő)
Utolsó tanítási nap: 2015. június 15. (hétfő).
A tanítási napok száma száznyolcvanegy nap.
A tanítási év első féléve 2015. január 16-ig tart. Az iskolák 2015. január 23-ig értesítik a tanulókat, kiskorú tanuló esetén a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

Tanítási szünetek
Őszi szünet: 2014. október 27 - 31. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2014. október 22. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2014. november 3. (hétfő).
Téli szünet: 2014. december 22 - 2015. január 2. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2014. december 19. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2015. január 5. (hétfő).
Tavaszi szünet: 2015. április 2 – 7. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. április 1. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2015. április 8. (szerda).

Munkanap áthelyezés:
2014. október 18. szombat munkanap (október 24. pénteki pihenőnap ledolgozása)

 

augusztus 28. csütörtök 8.00-12.00 Tankönyvárusítás a 3-8.évfolyamba járó nem támogatott diákok részére. Kérjük a tankönyvcsomag befizetését igazoló csekkszelvényzt szíveskedjenek magukkal hozni! Aki nem kapott csekket, a helyszínen igényelhet szelvényt, s az összeg befizetése után veheti át tankönyvcsomagját. A többi tanuló szeptember 1-jén az iskolában kapja kézhez a tankönyveit

augusztus 31. vasárnap 17.00 - Tanévnyitó istentisztelet és ünnepség (Gyülekezés az iskola előtt 16:30-tól, ünneplő ruhában)

szeptember 1. hétfő - Első tanítási nap Az alsó tagozatban biztosított az étkezés és a délutáni napközi már az első tanítási napon is. A felső tagozaton azon diákoknak tudunk étkezést (ebédet) biztosítani az első napon, akik legkésőbb a tanévnyitó ünnepségig jelzik igényüket az osztályfőnököknek. Reggeli ügyelet 6:30-tól biztosított!

Az iskolán kívüli délutáni foglalkozásokon (edzések, zeneiskola, művészeti iskolák, stb.) való részvételhez továbbra is szükséges a szülői igazolás előzetes leadása. Az igazolás hiányában a diákok 16.00 óráig az iskola által szervezett foglalkozáson vesznek részt. Az igazolás letölthető augusztus 25-től >>> ITT <<< . Nem megfelelő tanulmányi előrehaladás esetén az iskola visszavonhatja a kérelem engedélyezését és kötelezheti a tanulót a napközis foglalkozáson való részvételre.

 

2014.06.30.-án sikeresen befejeződött az „Zöldközpont” című ST Szentes- DAOP 5.1.2/A-2011/01/5 kódszámú mini projekt a Kiss Bálint Református Általános Iskola kivitelezésében. Az intézmény 1.005.000,- Ft támogatásban részesült.

A városközpont megújításával együtt átalakult a belváros közlekedési rendje ennek hatására csökkent az autós forgalom, miközben a kerékpáros és gyalogos forgalom növekedett. A városközpontban megújultak a közterek, új zöldfelületek lettek kialakítva. A megvalósított cél az volt, hogy különböző programelemekkel népszerűsítsük város lakossága számára a környezettudatos életmód egy-egy elemét, bemutassuk az új városközpont környezettudatos használatának új lehetőségeit.

Reményeink szerint az akciókkal sikerült segítenünk azt, hogy a városközpont megújítása mögött húzódó környezettudatos megfontolások a mindennapi gyakorlattá váljanak a város lakóinak életében.

 • 2014. április 30. szerda 11.00 – Victor András „Környezetvédelem – diákszemmel” Előadás és beszélgetés valósult meg Szentes természeti és épített értékeiről a Koszta József Múzeumban. A programhoz kapcsolódóan az érdeklődő diákok múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.
 • 2014. május 5. hétfő 14.00 – Környezetvédelmi (szemétgyűjtési) akció volt az Erzsébet téren és a Kurca parton. Szelektív hulladékgyűjtés volt a Kiss Bálint Református Iskola tanulói vezetésével.
 • 2014. május 19. hétfő 14.00 – Környezetvédelmi flashmob volt a Kossuth téren. A zenés előadás részeként a diákok részleteket adtak elő a „Szennyes az óperencia” című gyermek musical-ből, majd szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hirdető szórólapokat osztottak a nézők között. Ezt követően szemétgyűjtésre is sor került a megújult városközpontban.
 • 2014. június 5. csütörtök - Ökológiai Lábnyom mérésére került sor a Fehér Ház előtt kialakított új téren. Egy projektor segítségével kivetítőn mindenki megmérhette saját ökológiai lábnyomát. Emellett bemutatásra került, hogy a város ökológiai lábnyoma mennyivel csökkent a városközpont rehabilitációs projektnek köszönhetően. Minden résztvevő újra papírra nyomtatott tanúsítvány kapott a saját ökológiai lábnyomáról. A tanúsítvány tartalmazott egy ajánlást, arról hogy milyen módon csökkenthető a későbbiekben az adott személy ökológiai lábnyoma.

Köszönjük a Kiss Bálint Református Általános Iskola minden dolgozójának önzetlen segítségét, mellyel nagyban hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához.

 

2014.06.30-án sikeresen befejeződött az „Ökumenikus egyházi programsorozat Szentesen” című ST-Szentes-DAOP 5.1.2/A-2011/03/4 kódszámú mini projekt a Kiss Bálint Református Általános Iskola kivitelezésében. Az intézmény 561.110,- Ft támogatásban részesült.

A projekt célja a vallások, felekezetek közötti párbeszéd fejlesztése volt, az egyházi hagyományokra támaszkodó kulturális és közösségi programok (koncertek, előadások, kiállítások) segítségével. A megvalósított programok élénkítették a városban működő egyházi közösségek életét, hozzájárultak a több évszázados hagyományok megőrzéséhez és továbbadásához. A programok színesítették a város közművelődési életét, s a programba bekapcsolódó civil szervezetek kapcsán hozzájárultak a lakosság és a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítéséhez. A pályázat megvalósítása kapcsán arra törekedtünk, hogy lehetőség szerint minél több esetben helyi civil és egyéb társadalmi szervezetek kerüljenek bevonásra.

 • 2014.április 11. kedd 11.00 - Pintér Béla tartott evangéliumi koncert előadást. A 45 perces ökumenikus egyházi könnyűzenei koncerten több mint 200 érdeklődő töltötte meg az iskola dísztermét. A vendégek között jelen voltak más iskolák diákjai, különböző felekezetek képviselői is.
 • 2014. április 27. vasárnap 17.00 - A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa és a Szent Anna templom Szkólája adott közös kórushangversenyt a nagypályázat keretében megújult evangélikus templomban 50 érdeklődő előtt.
 • 2014. május 7. szerda 14.30 – Szentes templomai címmel meghirdetésre került Ökumenikus rajzkiállítás megnyitó ünnepsége volt az iskola dísztermében, ahol a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar adott rövid koncertet. A megnyitó ünnepség keretein belül kerültek kiosztásra a legügyesebb diák alkotók jutalomkönyvei. A kiállítás május 30-ig volt látható. A megnyitón 50 fő vett részt.
 • 2014. május 22. csütörtök 18.00 - Takaró Mihály irodalomtörténész “Száműzött Magyar irodalom” címmel tartott előadást az iskola dísztermében 50 különböző felekezetekhez tartozó érdeklődő előtt. A program szervezésében sokat segített a Szentesi Keresztény Pedagógusok Társasága.
 • 2014. május 30. péntek 8.00 - ifj. Csomós József tartott előadást 150 fiatal részére „Barátság-szerelem” címmel a Református Nagytemplomban.

Köszönjük a Kiss Bálint Református Általános Iskola minden dolgozójának önzetlen segítségét, mellyel nagyban hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghírdetett, "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" című, HAT-14-01 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott, HAT-14-01-0629 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Kirándulás Tündérországban című pályázatunk az oktatásért felelős miniszter döntése alapján 1 821 600,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázatban foglaltaknak megfelelően 2015. április 11-15. között minden hetedik évfolyamos diák erdélyi körutazáson vehet majd részt. Minden diák 31.908,- Ft támogatásban részesül a pályázat jóvoltából.

 

A 2013/14-es tanévben használt tankönyvek leadásának időpontja (2-8.évfolyam): 2014. június 26. csütörtök 9.00-12.00 13.00-17.00 (régi ének terem a pincében)

Csak a tankönyveket kell leadni, a munkafüzeteket nem! Az a tanuló, aki 2014. július 26-án nem adja le a tanév során használt tankönyveit, köteles az új tankönyvek átvétele előtt a 2013/14-es tanévben használt tankönyvcsomag eredeti árának 100 %-át megtéríteni.

A hatályos törvényi szabályozásoknak megfelelően az ingyenes tankönyvellátásra jogosult diákok számára a tankönyveket az iskolai könyvtár állományából biztosítjuk. (2014/2015-ös tanévben az 1. és 2. évfolyam minden tanulója, a 3 – 8 évfolyamosok közül pedig a rászorult diákok köre.)

A tanulók és a pedagógusok a tanév során szükséges taneszközöket, a pedagógus kézikönyveket az iskolai hirdetményben megjelölt időpontban kölcsönözhetik ki a könyvtárból. A tanulóknak és a pedagógusoknak is, a kölcsönzési idő lejártakor (tanév végi utolsó tanítási napon) újszerű állapotban kell visszahoznia a kikölcsönzött példányokat.

Mit nevezünk újszerű állapotú taneszköznek?

 • Csak minimális használtság fedezhető fel rajta
 • A taneszköz lapjai nincsenek meggyűrődve, nem szakadtak
 • Belső lapjaira nincs beleírva, belerajzolva, beledolgozva
 • Külső fedőlapja nincs becsomagolva, felcímkézve (Csak a 2014/15-ös tanévtől)
 • Amennyiben a kölcsönző fél nem a megfelelő állapotban/vagy nem hozza vissza a taneszközt, úgy az eredeti ár 100 %-át köteles befizetni az iskola pénztárába.
 • a következő tanév során szeretné korlátozás nélkül használni a taneszközeit, a szeptemberi első tanítási napon lehetősége van a tankönyvcsomag megvásárlására is. Ha a tanuló az iskola pénztárába befizeti a tankönyvcsomag árának 100%-át, a saját tulajdonává válnak a taneszközei. Az a diák, aki ezt a lehetőséget szeretné választani, erről az osztályfőnöknél kell írásban nyilatkoznia az aktuális tanévet záró napig.

A tankönyvrendelést – a munkaközösségek véleményének kikérésével – az igazgató által megbízott tankönyvfelelős készíti el. Az igazgató tájékoztatja a szülőket a megrendelt tankönyvek köréről, lehetővé teszi, hogy a tankönyvrendelést a szülői munkaközösség véleményezze. Az igazgató elektronikus formában megküldi a tankönyvrendelési adatokat a fenntartónak, és beszerzi a fenntartó írásos egyetértő nyilatkozatát.

 

Kedves Szülők!

A nyári napközis tábor idén a Klauzál Gábor Általános Iskolában július 1-jétől augusztus közepéig lesz. Kérjük, aki igényli gyermeke számára a napközis tábori férőhelyet, legkésőbb péntek délig jutasson el az iskolatitkárhoz egy igénylő lapot az alábbi információkkal: - a tanuló neve – mettől meddig szeretné igénybe venni – szülői munkáltatói igazolás (az Ön szabadság idejének megjelölésével) – rendszeres nevelési támogatással rendelkezik-e vagy költségtérítéses. Köszönjük!

 

NAPTÁR

szeptember 2014
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

szept. 28 - 10:00
Gyermek Istentisztelet
okt. 01 - 08:00
A zene világnapja

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hit

zefir

ez

misi

alap

rakjuk

káté