"Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítõ Jézus Krisztusunk ismeretében!" |2Pét 3,18 () Reggeli áhítat: 150

Ha van kedved, gyere velünk a suli nyári vízitúra táborába!

Időpont: 2015. június 18-19. csütörtök-péntek (Amennyiben nagyon sokan jelentkeznek két turnus lesz: június 17-18 illetve június 19-20.)

Útvonal:

1. nap Szentes – Csongrád – Tiszasas – Csongrád (Szállás a Körös-toroki kempingben)

2. nap Csongrád – Körös (Bökényi duzzasztó) – Csongrád – Szentes

Részvételi díj: 6.500,- Ft (tartalmazza a szállást, a hajók bérlését, a túravezetést, az étkezést)

Jelentkezés: Erdélyszky Attiláné iskolatitkárnál
június 5. péntekig, az 1.500,- Ft-os előleg befizetésével.

Felső tagozatos, elsősorban 6-7-8. osztályos diákok jelentkezését várjuk!

 

Kovács Adrienn 6. a osztályos tanuló a Nyíregyházán megrendezett Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyen 10. helyezést ért el.
Gratulálunk!

Felkészítő: Szatmári Judit

 

7. alkalommal került sor a verseny országos döntőjére, szombaton, Gyulán. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők. Az eddigi versenyeken iskolánk tanulói minden évben nagyon szépen szerepeltek. Valamelyik évfolyamon megnyerték a versenyt. Az idén még ennél is jobb eredményt értek el. Majdajk Melinda a hetedikesek, Veszprémi Zsombor a nyolcadikosok között szerezte meg az első helyet. Berezvai Anna hatodik helyezet lett.

Eredményeikhez gratulálunk, és további jó versenyzést kívánunk!

Felkészítő tanár: Horvát József

 

Tisztelt Szülők!

2015. május 20-án, szerdán 16:30-tól az iskola Dísztermében

szülői értekezletet

tartunk, melyre szeretettel várjuk a 2015/16-os tanévre beíratkozott, leendő első osztályos gyermekek szüleit!

 

Május 13-án (szerdán) a Szentesi Koszta József Általános Iskolában került sor a Területi Játékos Német Nyelvi Versenyre. A hetedik és nyolcadik évfolyam tanulói mérhették össze tudásukat. A tanulóknak játékos szövegértő feladatokat, rejtvényeket kellett megoldaniuk 3 fős csapatokban.

Tanulóink az alábbi eredményekkel térhettek haza:

Fülöp László – Gazsó Rebeka – Gyarmati Ármin 2. helyezés

Farkas Flóra Fanni – Nagy Zoltán – Vass Vivien 4. helyezés

Felkészítő tanáruk: Dimákné Sebők Veronika - Gratulálunk!

 

Május 08-án Csongrádon rendezték meg a megyei fordulót. Iskolánk csapata az I. helyen végzett, ezzel továbbjutott az országos megmérettetésre.

A csapat tagjai: Bugya Andrea, Friedl Sára, Kovács Péter, Teplán Péter, Varga Máté

Felkészítő tanár: Négyesi Judit Gratulálunk!

 

Szombaton, Szolnokon rendezték a verseny országos döntőjét. Iskolánkból három tanuló jutott be az országos döntőre. Nagyon szépen szerepeltek. Majdajk Melinda XII. Berezvai Anna VI. Veszprémi Zsombor II. helyezést ért el.

Eredményeikhez gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Felkészítő tanáruk: Horvát József

 

MÁJUS 12-13-án

(kedd, szerda)

8-13 óráig

és

14-16:30 óráig


MÁJUS ÉS JÚNIUS HÓNAP!

 

Tisztelt Szülők!

A múlt héten nem tudtam részt venni a a fogadóórán. Ezért május 13-án szerdán fogadóórát tartok a 17-es teremben 16 órától. Akinek esetleg nem felel meg az időpont, bármelyik nap megkereshet a nagyszünetekben.


Tisztelettel:

Horvát József

 

A verseny megyei fordulóján elért eredmények alapján hívták meg diákjainkat az országos döntőbe. A megyéből öten jutottak be, köztük hárman iskolánk tanulói. Berezvai Anna, Majdajk Melinda és Veszprémi Zsombor május végén Egerben méri össze tudását az ország legjobb kémikusaival az első helyért

Eredményeikhez gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Felkészítőjük: Horvát József

 

Egy fekete rigó pár éppen olyan helyre fészkelt, ahol könnyen el tudtam helyezni egy webkamerát. Egész nap felveszek mindent, ami a fészekben történik, és naponta készítek egy rövid összefoglalót a fontosabb történésekről. A fészekben 5 tojás van, és egy hét múlva várhatók az első fiókák is.

Itt megnézhetők az eddigi videók: RIGÓ IDŐVONAL

Külön csoportot hoztam létre a madarak megfigyeléséről a facebook-on: https://www.facebook.com/groups/1572174906404277/

Niethammer Zoltán

Get Adobe Flash player

 

matVárosi matematika versenyt rendezett iskolánk a másodikosok számára. Iskolánkat Balog Vanda, Holman Dóra, Szabó Denisz és Bánfi Ákos képviselte. Balog Vanda bejutott a megyei döntőbe. Felkészítőjük: Forrainé Julika néni és az anyukák, apukák.

 

Az Önkormányzat rendelete értelmében változik az iskola előtti és melletti parkolás és behajtás rendje.

A Tóth József utcai megnövekedett forgalom miatt az Önkormányzat megállási tilalmat rendelt el az iskola hátsó bejáratánál. Azért, hogy a szülők gyermekeiket biztonságban tudják kitenni az épületnél, reggelente ki fogjuk nyitni az iskola Hajdú Lajos utcai (tornaterem melletti) oldalsó bejáratát. Így az autóval érkező szülők a Hajdú Lajos utcába behajtva annyi időre meg tudnak állni, hogy gyermekük kiszállhasson az autóból. Ezután az autóval az oldalsó parkolón keresztül haladva vissza tudnak fordulni. A kényelmes megfordulási lehetőség érdekében kértük az Önkormányzattól, hogy a parkoló be- és kijárati rámpáját újítsák fel, tegyék laposabbá, illetve a visszafordulást akadályozó téglaperemet bontsák el a fordulás útjában lévő fánál. Így gyorsan és biztonságosan lehet majd visszafordulni, s a Hajdú Lajos utcából kifordulni. Ígéretet kaptunk a kéréseink minél gyorsabb teljesítésére.

Ahhoz, hogy ez a rend megvalósulhasson, kérjük, hogy a Hajdú Lajos utcában a reggeli iskolába érkezés idejére (7.00-8.00) csak annyi időre álljanak meg, amíg a gyermekük ki tud szállni az autóból, hogy a kétirányú forgalom zavartalanul mehessen. A reggeli órákat követően a Hajdú Lajos utca iskola felőli oldala a fizetős parkoló bejáratáig ingyenesen igénybe vehető várakozás céljára. A Hajdú Lajos utcai egykori játszótér helyén kialakított parkoló május 1-től fizető parkoló lesz. A Hajdú Lajos utca többi része marad a díjmenetes övezetben.

Kérjük, hogy a problémák elkerülése érdekében a Tóth József utcai hátsó bejáratot ne használják a továbbiakban autóval történő megállásra. Tudomásunk szerint a rendőrség és a közterület felügyelet ellenőrizni fogja a megállási tilalom esetleges megsértését. Természetesen a kerékpárral érkező diákok a továbbiakban is a Tóth József utcai hátsó bejáraton keresztül tudják megközelíteni az iskola udvarát.

A gyalogosan érkező diákok mindkét említett bejáratot igénybe vehetik.

Az iskola főbejárata előtti parkoló a továbbiakban csak előre kiadott behajtási engedéllyel lesz igénybe vehető.

 

NAPTÁR

május 2015
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hit

zefir

ez

misi

alap

rakjuk

káté