"Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt!" |Fil 2,5 () Reggeli áhítat: 97

2016. február 10-én (szerdán) 16 órakor SULIVÁRÓ foglalkozást tartunk. Erre a találkozóra szeretettel várjuk a kedves szülőket és az első osztályba készülő gyerekeket.
Az iskolát bemutató szórólap letölthető: >>> ITT <<< A SULIVÁRÓ foglalkozássorozat plakátja elérhető: >>> ITT <<<

Az induló első osztályokban tanító pedagógusok:
1.a Varga Emília – Nyíri Dániel
1.b Balogh Gáborné – Piti Éva

A SULIVÁRÓ további alkalmai:

február 21. (vasárnap) Gyermek Istentisztelet az iskola dísztermében 10:00-tól

március 8. (kedd) Nyílt tanítási órák: 1. órában (7:45) Varga Emília - 4.a (3-as terem), 2. órában (9:00) Piti Éva - 4.b (23-as terem)

március 9. (szerda) Nyílt tanítási órák: 1. órában (7:45) Balogh Gáborné - 4.b (23-as terem), 2. órában (9:00) Nyíri Dániel - 4.a (3-as terem)

március 21. (hétfő) 8:30-12:00 Bepillantás a felsős projekthét programjába (felsős termek)

 

Január 30-án került megrendezésre a városi sakk diákolimpia. Eredményeink:

I-II. korcsoport
fiúk: 2. hely (Vida Nolen, Mezei Dusán, Varga Dániel)
lányok: 1. hely (Dancsó Nóra, Magyar Zsófia, Simon Alma, Szalai Sára)
A tanulókat Kőhalminé Forrai Julianna készítette fel.

 

Február 2-án Csongrádon voltunk a II. Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Versenyen, ahol a környék iskoláiból érkező diákokkal mérhettük össze a tudásunkat a biológia, kémia és fizika terén. Mindegyik tantárgyhoz egy pár kísérlet tartozott, amiket el kellett végezni, majd válaszolni kellett a hozzájuk tartozó kérdésekre. Biológiából például az almát kellett vizsgálgatni, kémiában oldatokat és sókat kellett azonosítani, míg a fizikai részben az egykarú emelővel foglalkoztunk. A gyakorlati rész után egy feleletválasztós kérdéssor töltöttünk ki. Az eredményhirdetésre várva kaptunk egy kis uzsonnát, amit örömmel fogyasztottunk. A csapatunk az első helyezést érte el minden tantárgyból, így az összesített eredményben is.

A csapat tagjai: Berezvai Anna, Bődi Peggy, Kovács Adrienn, Majdajk Melinda

Felkészítő tanár: Horvát József, Szöveg: Berezvai Anna

 

Elkészült az iskoláról szóló összeállítás, amely, február 1-jén látható először 10.15-kor az M1-en. Az e heti sugárzási időpontok a következők:

HÉTFŐ (február 1.) 10:15 M1 Nagyothalló 16:15 M1

KEDD (február 2.) 13:15 M1 Nagyothalló (ism.)

SZERDA (február 3.) 10:00 DUNA WORLD Nagyothalló (ism.)

CSÜTÖRTÖK (február 4.) 13:20 DUNA WORLD Nagyothalló (ism.)

Az összeállítás az első sugárzást követően ezen a linken 60 napig megtekinthető. 60 nap után pedig a nava.hu oldalon nézhető vissza

 

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Készítette: Pólya Sándor

 

Az Alapítványunk kuratóriuma és az iskola tantestülete nevében köszönetet mondunk mindenkinek, aki hozzájárult a X. Jubileumi Jótékonysági Estünk sikeréhez. Köszönetet mondunk a tombolatárgyakért a megvásárolt támogatójegyekért és minden egyéb támogatásért, amivel segítették a bálunkat, s ezáltal az alapítványi céljaink elérését.

Várdainé Antal Erika
SZMK elnök

dr. Bacsa Éva
igazgatóhelyettes

A kuratórium tagjai

 

Összegyűjtöttem néhány természettudományos kísérletet, bemutatót, amelyeket a tudásvásáron is be lehetne mutatni. Csatlakozz a nyitott facebook csoporthoz, és válogass kedved szerint az érdekes és szórakoztató videókból! A csoportban felteheted a kérdéseidet is.

Niethammer Zoltán

https://www.facebook.com/groups/278108215717581/

 

Az iskolánkban készült Kék bolygó környezetvédelmi műsor a következő rend szerint látható a Magyar Televízió műsorában. Az iskoláról szóló tudósítás a műsor végén kerül sorra.

HÉTFŐ (január 25.) 10:15 M1 16:15 M1

KEDD (január 26.) 13:15 M1 (ism.)

SZERDA (január 27.) 9:50 DUNA WORLD (ism.)

CSÜTÖRTÖK (jan. 28.) 13:20 DUNA WORLD (ism.)

Az összeállítás (Kék bolygó 4. rész, január 25.) az első sugárzást követően ezen a linken 60 napig megtekinthető. A második felvételi blokk várhatóan egy hét múlva kerül majd adásba.

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A 2015/2016-os tanévben gyermekének szűrővizsgálat esedékes (26/1997. (XI.3.) NM rendelet alapján). Védőnői és későbbi időpontban orvosi vizsgálat várható, melyek a gyermek fejlődésének nyomon követése, a betegségek korai felismerése és kezelése érdekében szükségesek.


Vizsgálat időpontja: 2016. január 25.

Vizsgálat helyszíne: Kiss Bálint Református Általános Iskola orvosi rendelője

Köszönettel: Iskolavédőnők és Iskolaorvos

Elérhetőség: 06/63/400-363

 

Ajánljuk mindenki figyelmébe az újrainduló ifjúsági hangverseny bérlet lehetőségét. Az előadásokra a két-két megjelölt nap valamelyikén délelőtt kerül sor. A három előadásra érvényes bérlet ára: 1.200,- Ft/fő. Jelentkezés január 18. hétfőig az osztálytanítóknál, osztályfőnököknél.
Program:
február 3.,4. Bizet: Carmen szvit és Grieg: Peer Gynt szvit az SZTE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarának előadásban, műsorismertetéssel
március 9.,10. Mentés Másként Trió - Barangolás a magyar népzenében
április 6., 7. MÉZ Együttes - Ismerkedés az ír és skót népzenével

 

 

A Pont Velem - Gyűjts Velem - Utazó Iskola Program keretében január 12-én – megyénkben egyetlen helyszínen – a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában több órás környezetvédelmi programra került sor.

Az alsósok a Lim-Lom Mese című óriás bábos, interaktív, élő zenés mesejátékot láthatták, mely a szelektív hulladékgyűjtés szabályait ismertette – mesés környezetben. Az előadást Koltay Eszter (ELTE-TTK környezetkutató, bábos játszótárs) és Sőnfeld Mátyás (gyógypedagógus, zeneterapeuta, gitáros) prezentálta – a résztvevőkkel több közös játék kíséretében. Az 5. és 6. osztályosok Sőnfeld Mátyás hangszereket bemutató, játékos előadását tekinthették meg. Az előadó hulladékokból készített „hangszerek” készítésével, megszólaltatásával ejtette ámulatba a nézőit, hallgatóit, közben persze a hulladékok újrahasznosításnak fontosságára hívta fel a figyelmet. Ezt követően az alsó tagozatosok kis csoportokban vehettek részt, egy 6 db nagyméretű öko-térjátékot magába foglaló interaktív játszóház foglalkozáson, aminek állomásai a szelektív gyűjtésről szóltak.

A program az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség támogatásával jött létre, melynek célja a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának népszerűsítése az általános iskolás korosztályban. Iskolánk pályázat útján nyerte el a lehetőséget a program magvalósítására.

A programon jelen volt a Magyar Televízió forgatócsoportja is. Az elkészült adás vetítési rendjéről később adunk tájékoztatást.

Szentesi Gyors képes tudósítása >>> ITT <<<

Délvilág beszámolója >>> ITT <<<

 

BEFIZETÉS:

JANUÁR 12-13-án

(KEDD, SZERDA)

8-13 ÓRÁIG

ÉS

14-16:30 ÓRÁIG

 

NAPTÁR

február 2016
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté