"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek..." |Jn 14,27 () Reggeli áhítat: 17

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A 2016/2017-es tanévben gyermekének szűrővizsgálat esedékes (26/1997. (XI.3.) NM rendelet alapján). Védőnői és későbbi időpontban orvosi vizsgálat várható, melyek a gyermek fejlődésének nyomon követése, a betegségek korai felismerése és kezelése érdekében szükségesek.

Vizsgálat időpontja: 2016. december 12.

 
December 7-én a Szentesi Koszta József Általános Iskolában került sor a hagyományos Területi Játékos Német Nyelvi Versenyre. A versenyzők 3 fős csapatokban oldottak meg érdekes, játékos feladatokat az „Advent és karácsony” témakörben. A jó hangulatú versenyről az alábbi eredménnyel tértek vissza tanulóink:
Jancsovics Dóra – Rácz Huba – Vígh Doris Zorka 1. helyezés
Batta Orsolya – Dimák Patrik – Tóth Ábel 2. helyezés
Pörneki Roland – Rőth Petra – Vecseri Martin 4. helyezés
Felkészítő tanáruk: Dimákné Sebők Veronika
 

Elfolyik az időnk, nem tudjuk az óráinkba, napjainkba beleszuszakolni mindazt, amit tervezünk, amit muszáj. Általános élmény ez a karácsony előtti hetekben (és sajnos nem csak akkor). Nagy a nyomás kívülről: elvégezni minden munkát, megszervezni mindent, hogy kész legyen, hogy jó legyen, de legalábbis megfelelő.

„Lepjél meg, Uram“ – ezt mondani az egyetlen lehetőségünk és ehhez el kell engedni a naptárat. Ő meg fogja tenni, mégpedig úgy, ahogy akarja, mert jobban tudja, hogyan kell. Így lesz, csakis így a találkozás alkalma az istentisztelet is, a hajnali bibliaolvasás és a koszorú körüli együttlét. Vagy egy találkozás, egy nem várt fordulat, ajándékba kapott szabadidő, egy keresztyén testvér bátorítása vagy intése, egy lerobbant autó, egy hirtelen felmerülő probléma, egy csendes, magányos séta, egy közös program azokkal, akiket szeretek, egy bátor lépés, hogy szolgáljak valamivel... És még lehetne sorolni, de nem kell, nem érdemes, csak várni. Várni arra, aki itt van, aki velünk van, minden napon, a világ végezetéig. És nem azért, mert kereteket szabok, mert helyet adok neki, hanem mert az övé vagyok, ő pedig az én Uram, aki szeret és vezetni akar. Velem van, advent idején is, de úgy ahogy ő akarja – ahogy az nekem a legjobb.
Bella Péter (A teljes írás: www.reformatus.hu)

Képtalálat a következőre: „advent második vasárnapja”

 

Maci ügyben már csak néhány nap maradt - Szentesi Gyors, 2016. december 5.

Advent, második vasárnap! Szentes - Tofán Sándor oldala 2016. december 5.

A remény fénye Szentesen - Szentesi Mozaik, 2016. december 5.

Advent második vasárnapja 2016. - Szentesi Barátok oldala 2016. december 4.

Kigyulladt a második adventi gyertya - Szentesi Gyors, 2016. december 4.

Könyvtárhasználati vetélkedő a Gyermekkönyvtárban - Szentesi Gyors, 2016. november 30. (versenyeredmény)

Szenior úszóink Temesváron versenyeztek - Szentesi Gyors, 2016. november 28. (Pólya Sándor versenyeredmény)

Megyei mesemondó verseny a Deákban - Szentesi Gyors, 2016. november 24. (versenyeredmény)

A teljes 2016/17. tanévi sajtószemle >>> ITT <<< elérhető.

 

Jegyes-Molnárné Hajdu Krisztina szülő kezdeményezésére Szentes is bekapcsolódik a Plüssmackót minden mentőautóba jótékonysági akcióba. Iskolánk 2.b osztályosai és jó néhány másik osztály is lelkesen gyűjti a plüssfigurákat, amelyeket az Országos Mentőszolgálatnak adnak majd át.

A Szentesi Gyors videófelvételt is tartalmazó tudósítása >>> ITT <<< olvasható.

 

December 7-én szerdán fogadóórára várják az érdeklődő szülőket az iskola felső tagozatban tanító pedagógusai. A fogadóóra terembeosztása a díszterem ajtaján lesz olvasható.

 

Évek óta Forrainé Garai Szabó Julianna tanítónő az iskolai főbejárati dekoráció ötletgazdája és felelőse. Ebben az évben egy gyönyörű adventi koszorúval örvendeztetett meg bennünket.

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A 2016/2017-es tanévben gyermekének szűrővizsgálat esedékes (26/1997. (XI.3.) NM rendelet alapján). Védőnői és későbbi időpontban orvosi vizsgálat várható, melyek a gyermek fejlődésének nyomon követése, a betegségek korai felismerése és kezelése érdekében szükségesek.

Vizsgálat időpontja: 2016. december 5.

 

A Bolyai anyanyelvi csapatverseny Csongrád megye körzeti fordulójában 3.b osztály tanulói 3. helyezést értek el. Csapattagok: Szalai Sára, Vajda Lilian, Garai Gergő, Török Zétény. Felkészítő: Cseh Lajosné

 

Kezükben a gyufa, előttünk a gyertya – de közben a legnagyobb és legsúlyosabb kérdés, hogy mi is van a szívben... Talán régi illatokra, megremegtető emlékekre, könnyeztető pillanatokra gondolunk, felvillan egy-egy kimerevedő kép, megszólal a vágy, hogy milyen jó lenne visszalépni a múltba, megélni azt, amit azóta már nem tudunk, vagy már semmilyen lehetőségünk nincs rá...
Újból advent van, Adventus Domini, az Úr eljövetele...
Nézz a gyertya fényébe, és képzeld magad a betlehemi születés helyére. A félhomályban megsejtheted a Gyermeket magad mellett, és rácsodálkozhatsz: a végtelen Isten mennyire véges, parányi, sebezhető ember lett. Érted. És azokért is, akik hirtelen eszedbe jutnak a gyertya meggyújtásakor. Mert az Ige testté lett.
Illés Dávid (www.reformatus.hu)

Képtalálat a következőre: „advent első vasárnapja”


 

November 15-én rendezték meg a Klauzál Gábor Általános Iskolában a műfordító versenyt 7-8. évfolyamos tanulók számára, amelyen iskolánkat 3-3 tanuló képviselte. A versenyen egy oldalnyi angol nyelvű irodalmi szöveget (regény részletet) kellett 60 perc alatt magyarra fordítani.

A hetedikesek kategóriájában Mikó Balázs 7. a osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk!

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A 2016/2017-es tanévben gyermekének szűrővizsgálat esedékes (26/1997. (XI.3.) NM rendelet alapján). Védőnői és későbbi időpontban orvosi vizsgálat várható, melyek a gyermek fejlődésének nyomon követése, a betegségek korai felismerése és kezelése érdekében szükségesek.

Vizsgálat időpontja: 2016. november 28.

Vizsgálat helyszíne: Kiss Bálint Református Általános Iskola orvosi rendelője

Köszönettel: Iskolavédőnők és Iskolaorvos

Elérhetőség: 06/63/400-363

 

November 23-án 10-17 óráig egyházi könyvkiadók könyveiből tart könyvvásárt a Parakletos könyvesház az iskola aulájában.

 

NAPTÁR

szeptember 2017
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté