"Kelj fel, menj el, hited megtartott téged." |Lk 17,19 () 

A csongrádi Batsányi János Gimnázium laboratóriumában rendezett versenyen hat négy fős csapat vett részt. Iskolánk tanulói az eddigi két versenyt megnyerték. Idén "csak" a második helyet sikerült megszerezni, egy ponttal lemaradva az elsőtől.

A csapat tagjai: Kovács Adrienn, Moldován Patrik, Papp Viktória, Tóth Ábel

Eredményükhöz gratulálunk, további jó versenyzést kívánunk!

 

Helyszín: Magyarország-Eplény (Veszprémtől 15km-re)

Időpont: 2017. 02. 22.- 02. 24. (szerda-péntek)

Szállás: Jeskó Panzió Zirc - 2 éjszaka étkezéssel gyermek: 11.300 Ft felnőtt: 15.600 Ft

Elhelyezés: 2-3-4 ágyas pótágyazható szobákban, kőépületben, valamennyiben tusoló, toalett, tv

Bővebben...

 

Ma délután 17.00 órára várjuk a díszterembe a tavaly elballagott diákjainkat. Az alkalmon beszámolnak tapasztalataikról az őket vendégül látó nyolcadikosoknak.

 

2017. február 13-14-én, hétfőn és kedden

7.30-13 óráig és 14-16.30 óráig.

 

Február 8-án szerdán délelőtt az Ifjúsági Komolyzenei Koncertsorozat keretében a Rozsdamaró zenekar népzenei műsorát nézhetik meg az érdeklődő diákok.

10:30 A 4.a osztály kivételével az alsó tagozatosok 181 diák

12:00 A 4.a osztályosok és a felső tagozatos bérletesek 120 diák

 

Kedves Kollégák és Diákok!

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 194 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává.

Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 20-án, pénteken mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és tanulói

Képtalálat a következőre: „kölcsey ferenc himnusz”

 

Ebben az évben is megrendezésre kerül az Egyetemes, ökumenikus imahét, amikor minden nap más templomban találkozhatnak a hívők.

A részletes program >>> ITT <<< olvasható. Mindenkit szeretettel várnak az alkalmakra

 

Magyarország megyéi illetve megyeszékhelyei vaktérképes gyakorlásához ajánlok két GeoGebra gyakorlatot.( A névre kattintva elérhető az oldal)

1. Magyarország megyéi

2. Magyarország megyeszékhelyei

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében kerül sor a Tokácsli Galériában a Szentesi Tárlat című kiállításra. A kiállításon megtekinthetők: Haller Andrea (iskolánk tanítónője), Horváth Sándor, Oltyán Gyula, Sárréti Kriszta és Szabó Mariann munkái.

A kiállítás 2017. január 5-én (csütörtökön) 17 órakor Pólya Sándor és Karikó- Tóth Tibor, iskolánk két tanára nyitotta meg.

A kiállítás megtekinthető január 28-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Egy Szentesi Tárlat - Szentesi Mozaik, 2017. január 6.

Szentesi "Ötök" - A művészet játék... - Városi Visszhang, 2017. január 6.

A 'szentesi ötök' párlata a Galériában - Szentesi Gyors, 2017. január 5.

 

2017. január 10-11-én,

kedden és szerdán

7.30-13 óráig

és

14-16.30 óráig.

 

http://gatherboard-images.s3.amazonaws.com/kauaieventscalendar/2017-lg.jpg

"Titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt, ahogyan mi is szeretünk titeket." (1 Thessz. 3:12)

 

"Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. " (Lukács 2:4-14)

Képtalálat a következőre: „karácsony”

 
“Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk.”

Képtalálat a következőre: „advent negyedik vasárnapja”

“A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” Pilinszky János két idézete
 

NAPTÁR

február 2018
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Események

Nincs esemény

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté