"Nekem olyan jó Isten közelsége!" |Zsolt 73,28 () Reggeli áhítat: 17

2017. június 1-jén köszöntötték a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő pedagógusaikat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Az eseményről, melyen sok diákunk és pedagógusunk is elismerésben részesült részletes eredménylistával közöl tudósítást a Szentesi Gyors és a Szentesi Mozaik.

 

Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina, a Kiss Bálint Református Általános Iskola egyik szülője, az intézmény és a helyi Vöröskereszt támogatásával bekapcsolódott a „Plüssmacit minden mentőautóba!„ országos kezdeményezésbe. A gyűjtést több helyszínen és több alkalommal megszervezte, és összesen 442 macit gyűjtött. A Szentesi Bölcsőde segített a macik kimosásában, fertőtlenítésében, majd a szülő párjával együtt, külön-e célra sterilizált zacskókba helyezte és zárta a macikat.

Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina a gyűjtött macikat, a gyermeknap alkalmából június 1-jén a Szentesi Mentőállomáson adta át az OMSZ Dél-alföldi Regionális Szervezete vezető mentőtisztjének, Túri Mihálynak. Köszönjük!  (Szentesi Gyors)

 
A törvényi utasításoknak megfelelően, továbbítjuk a Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály utasítását.
A 2017/2018. tanévben esedékes védőoltások előkészítéseként a 6. osztály befejezésekor, a 7. osztályba lépő leányokat és szülőket tájékoztatni kell a HPV oltás lehetőségéről.Tekintettel arra, hogy az oltás önkéntes, a szülőnek/gondviselőnek szeptember elején nyilatkozni kell arról, hogy igényli-e a védőoltást.
A fenti feladatok végrehajtásához, időt biztosítva a szülő számára a döntés meghozatalához, mellékelten küldjük a tájékoztatót a 6. osztályt befejező lányok szülei számára. A tájékoztató letöltése: ITT
Tisztelettel: A védőnők
 

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is iskolánk hetedikes diákjai közreműködtek emlékműsorral a városi hősök napi ünnepségen. A diákokat Karikó-Tóthné Puskás Gabriella készített fel.

(Tudósítások: Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)


 

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

A legjobb utánpótláskorú vízilabdásoknak járó elismerést május 26-án Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára adta át tíz tehetségnek.

A díjazottak között van a Szentesi Vízilabda Klub idei országos bajnok gyermek csapatának tagja Dömsödi Dalma, iskolánk 7.a osztályos tanulója.

(Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)


 

Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Házban május 25-én rendezték meg a Csongrád megyei Elsősegélynyújtó Versenyt. Magát versenyt, amely 10 állomásból (feladatból) állt az épület előtti közterületen oldották meg a résztvevők. Nehéz, de színvonalas verseny volt, hiszen ide már a területi versenyek legjobbjai jutottak el. A versenyt iskolánk csapata nyerte meg, így ők képviselhetik megyénket a 46. alkalommal megrendezendő országos versenyen. (Szentesi Gyors)
Csapattagok: Batta Orsolya, Mácsai Gergely, Mezei Gréta, Sulyok Máté, Vecseri Martin (csk.). Felkészítő tanár: Négyesi Judit

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

 

Tájékoztatjuk, hogy 2017. év nyári szünetében is megszervezésre kerül azoknak a gyermekeknek a napközbeni felügyelete, akiknek a szülei munkavégzésük miatt nem tudják az elhelyezésüket megoldani.

Bővebben...

 

Tisztelettel hívjuk a 2017/18-as tanévben induló leendő első osztályos tanulók hozzátartozóit tájékoztató szülői értekezletünkre.

A szülői értekezlet helyszíne és időpontja: díszterem, május 24. szerda 16:30

 

BenceA 2. osztályosok matematika versenyének megyei döntőjét a Makói Katolikus Általános Iskolában rendezték meg. Iskolánkat Losonczi Bence 2.b osztályos tanuló képviselte, aki V. helyezést ért el a megmérettetésen. Felkészítő: Nyíri Dániel 

 

Iskolánkat négy diákunk képviselte ezen a megmérettetésen.

Balog Vanda 4. b  I.hely
Kovács Róbert 4. a V. hely
Magyar Zsófia 4. a VI. hely

Ők a megyei döntőbe is bejutottak.

Holman Dóra 4. b XV. hely

Felkészítők: Urbancsokné Tóth Ildikó és Forrainé Garai Julianna

 

  A Sulipóló térségi döntőjében négy általános iskolából („Koszta, Kiss Bálint, Szent Erzsébet, Klauzál”) mintegy 240 diák mérkőzött a helyezésekért. (Szentesi Gyors) Iskolánk diákjainak eredményei:

III. korcsoport (5-6. osztályos fiúk) I. helyezés. Továbbjutottak az országos döntőbe!

II. korcsoport (3-4. osztályos fiúk) II. helyezés

 

Batta Orsolya 8.b

(Szentesi Városi Úszóklub), a magyar válogatott tagjaként részt vett a május 13-14-én Pozsonyban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol Közép-Európa legjobb serdülőkorú versenyzői találkoztak. Orsi a 100 méteres gyorsúszásban 59.76-ot úszott, ezzel óriási egyéni csúcsot ért el, egyébként meg hatodik lett a nemzetközi versenyen. Szentesen ezzel ő az első – serdülő – női úszó, aki a klasszikus versenyszámnak számító 100 gyorson egy percen belülre került. Gratulálunk! (Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)

 

A szolnoki országos döntőn iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

Nyolcadikosok: Papp Viktória 8., Moldován Patrik 12. Kovács Adrienn 23. helyezést.

Hetedikesek: Rácz Huba 14., Jancsovics Dóra 17. helyezést.

Eredményeikhez gratulálunk, és további jó eredményeket kívánunk! Felkészítő tanár: Horvát József

 

NAPTÁR

szeptember 2017
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté