"Az ÚR az én pásztorom, nem szûkölködöm." |Zsolt 23,1 () 

június 15-én került megrendezésre a tanév során kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő, a közösségi munkában élenjáró diákok elismerését szolgáló ünnepség. A Farkas Márta tanárnő vezette csengettyű szakkör ünnepi műsora és Agócs Vince szavalata után került sor a jutalomkönyvek átadására. Az elismeréseket Fehér Csaba lelkipásztor és Karikó-Tóth Tibor igazgató adták át a diákoknak. Az eseményről tudósított a Szentesi Gyors.

 

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

Június 9-én, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban került sor az idei Pedagógus Napi ünnepségre. Iskolánk tanítónője, Molnárné Bodnár Henrietta "Kiemelkedő pedagógiai munkájáért" kitüntetésben részesült. (Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)

Gratulálunk!


 

Bucskó Mónika és Nyíri Dániel tanítók vezetésével iskolánk második évfolyamosai június 7-én a Nyolcszínvirág (Klauzál utcai) Óvodába látogattak el, és az intézmény udvarán egy „ének órát’ tartottak az ovisoknak. A gyerekek népdalokat, egyházi jellegű énekeket adtak elő, illetve népi játékokat mutattak be kisebb társaiknak. Kedves pillanatai voltak az „órának”, amikor két, valamikor ebbe az óvodába járt iskolás gyermek köszöntötte az ovisokat és az óvónőket. (Szentesi Gyors videó tudósítása)

 

2017. június 1-4-ig rendezték meg Gyulán az Erkel Diákünnepek Országos Középiskolai Versenyét. A tanulók több kategóriában mérhették össze tudásukat: vers- és prózamondók, kórusok és szólóénekesek, irodalmi alkotások, könnyűzenei zenekarok, fotósok és filmesek, irodalmi színpadok, kamarazene- és szólóhangszer, moderntáncosok és néptáncosok. Az igazán jó hangulatú három napos eseményt az EDÜ Gála zárta. Tanulónk Dimák Patrik (8.b) szólóhangszer kategóriában 2. helyezést ért el, valamint együttesével a Minőségét megőrzi zenekarral a könnyűzenei zenekarok kategóriájában ugyancsak a 2. helyet szerezte meg.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 

Iskolánkban június 2-án interaktív hangszer-bemutatót tartott a Roland cég. A gyerekeknek alkalmuk volt kipróbálni sokféle hangszert, s közben egy zenekar is muzsikált. Közel öt órás program keretében, képzett profi zenészek segítségével, egy rövid koncertet követően hangszer-bemutatót és “hangszer-simogatót” tartottak. A hangszerbemutató során a gyerekek megismerhették és kipróbálhatták a könnyűzene alaphangszereit, a különböző hangszerek legfontosabb tulajdonságait, a zenei produkcióban betöltött szerepüket. A “hangszer-simogató” keretében megszólaltathatták a kiállított zongorákat, dobokat és gitárokat. (Szentesi Gyors)

 

2017. június 1-jén köszöntötték a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő pedagógusaikat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Az eseményről, melyen sok diákunk és pedagógusunk is elismerésben részesült részletes eredménylistával közöl tudósítást a Szentesi Gyors és a Szentesi Mozaik.

 

Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina, a Kiss Bálint Református Általános Iskola egyik szülője, az intézmény és a helyi Vöröskereszt támogatásával bekapcsolódott a „Plüssmacit minden mentőautóba!„ országos kezdeményezésbe. A gyűjtést több helyszínen és több alkalommal megszervezte, és összesen 442 macit gyűjtött. A Szentesi Bölcsőde segített a macik kimosásában, fertőtlenítésében, majd a szülő párjával együtt, külön-e célra sterilizált zacskókba helyezte és zárta a macikat.

Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina a gyűjtött macikat, a gyermeknap alkalmából június 1-jén a Szentesi Mentőállomáson adta át az OMSZ Dél-alföldi Regionális Szervezete vezető mentőtisztjének, Túri Mihálynak. Köszönjük!  (Szentesi Gyors)

 
A törvényi utasításoknak megfelelően, továbbítjuk a Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály utasítását.
A 2017/2018. tanévben esedékes védőoltások előkészítéseként a 6. osztály befejezésekor, a 7. osztályba lépő leányokat és szülőket tájékoztatni kell a HPV oltás lehetőségéről.Tekintettel arra, hogy az oltás önkéntes, a szülőnek/gondviselőnek szeptember elején nyilatkozni kell arról, hogy igényli-e a védőoltást.
A fenti feladatok végrehajtásához, időt biztosítva a szülő számára a döntés meghozatalához, mellékelten küldjük a tájékoztatót a 6. osztályt befejező lányok szülei számára. A tájékoztató letöltése: ITT
Tisztelettel: A védőnők
 

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is iskolánk hetedikes diákjai közreműködtek emlékműsorral a városi hősök napi ünnepségen. A diákokat Karikó-Tóthné Puskás Gabriella készített fel.

(Tudósítások: Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)


 

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

A legjobb utánpótláskorú vízilabdásoknak járó elismerést május 26-án Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára adta át tíz tehetségnek.

A díjazottak között van a Szentesi Vízilabda Klub idei országos bajnok gyermek csapatának tagja Dömsödi Dalma, iskolánk 7.a osztályos tanulója.

(Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik)


 

Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Házban május 25-én rendezték meg a Csongrád megyei Elsősegélynyújtó Versenyt. Magát versenyt, amely 10 állomásból (feladatból) állt az épület előtti közterületen oldották meg a résztvevők. Nehéz, de színvonalas verseny volt, hiszen ide már a területi versenyek legjobbjai jutottak el. A versenyt iskolánk csapata nyerte meg, így ők képviselhetik megyénket a 46. alkalommal megrendezendő országos versenyen. (Szentesi Gyors)
Csapattagok: Batta Orsolya, Mácsai Gergely, Mezei Gréta, Sulyok Máté, Vecseri Martin (csk.). Felkészítő tanár: Négyesi Judit

Szentesi Gyors - hangos hírújság fényképe.

 

Tájékoztatjuk, hogy 2017. év nyári szünetében is megszervezésre kerül azoknak a gyermekeknek a napközbeni felügyelete, akiknek a szülei munkavégzésük miatt nem tudják az elhelyezésüket megoldani.

Bővebben...

 

Tisztelettel hívjuk a 2017/18-as tanévben induló leendő első osztályos tanulók hozzátartozóit tájékoztató szülői értekezletünkre.

A szülői értekezlet helyszíne és időpontja: díszterem, május 24. szerda 16:30

 

NAPTÁR

február 2018
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Események

Nincs esemény

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté