"Ne félj, csak higgy!" |Mk 5,36 () Reggeli áhítat: 17

Tizennegyedik alkalommal adta át a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért kuratóriuma a „Magyar Kémia Oktatásért Díj” elismerést öt, az oktatási tevékenységében, szakmai munkájában kiemelkedő teljesítményt nyújtó kémiatanárnak.

A bensőséges hangulatú díjátadóra a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében került sor október 15-én.

A 2012. évi díjazottak között találjuk Horvát József tanár urat

Horvát József 1982-ben fizika-kémia szakos tanári diplomát szerzett a szegedi József Attila Tudományegyetemen. 1996 óta tagja a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tantestületének. 2003-ban elsőként szakvizsgázott Pedagógiai mérés és értékelés szakon, a Szegedi Tudományegyetemen. Kiváló képességű, innovatív tanár, aki a tehetséggondozás terültén is kitűnő eredményekkel büszkélkedhet. Tanítványai évek óta a legjobbak között szerepelnek a különféle tanulmányi versenyeken: a Hevesy György Kémiaversenyen, a Curie Emlékversenyen, a Református Középiskolák Országos Kémiaversenyén. Egyre több tanítványa folytatja tanulmányait kémia tagozatos középiskolában, majd egyetemeken. Heti rendszerességgel tart szakköröket a versenyekre készülő tanítványainak.

Részletek itt:

 


„Magyar Kémia Oktatásért Díj"

Az alapítvány kuratóriuma a „Magyar Kémia Oktatásért” néven díjat alapított az általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, melyet 1999 óta minden évben nyilvánosan meghírdet. A pályázaton javasolt tanárok közül az Alapítvány kuratóriuma azokat választja ki díjazásra, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken

Részletek itt:

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskolában egyre népszerűbb sport a kötélugrás.

Kezdetben egy újabb mozgásos lehetőségként kínáltuk tanulóink számára az ugráló kötelezést. Az elmúlt évek alatt a gyerekek nagyon megszerették, sokat ügyesedtek, egyre többen jutottak el a versenyzői szintre. 2010-ben versenyzési céllal megalakítottuk a Kiss Bálint Kötélugró Klubot. A megyei, majd országos megmérettetéseken tanulóink kiválóan szerepeltek.

A szorgalmas és példamutató munkának köszönhetően folyamatosan szaporodnak a tehetséges sportolók. Hetente négyszer tervszerűen edzünk iskolánk tornatermében. Háromszor alapozó edzés van minden érdeklődő számára, a negyedik alkalommal versenyekre és bemutatókra készülünk. A versenyek előtt edzőtáborokat szervezünk a maradéktalan felkészülés érdekében. Lelkesedéssel készülünk csoportos kötélugró bemutatókra.

További információk leendő támogatóink részére.

 

OKTÓBER 10-11-én

(szerda, csütörtök)

8-13 óráig

és

14-16:30 óráig

 
Október idusán komposztra fel!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Komposztálás Ünnepnapját. Szeretnénk, hogy október 10-e körül minél több helyen valósuljon meg valamiféle aktivitás a komposztáláshoz kötődően. Reméljük, minél többen be tudtok kapcsolódni.

Forrás: http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu

Bővebben...

 

Tisztelt Szülők!

Az informatika órákon tapasztalom, hogy már az egészen kis gyerekek is lehetnek „számítógép függők”. Ami ennél is riasztóbb, a gyerekek egyre többször használják azokat a durva kifejezéseket, amelyek a „játékokban” előfordulnak. Ez ellen csak együtt tudunk sikeresen fellépni, ezért rendszeresen szeretnék hosszabb cikkeket a figyelmükbe ajánlani ezzel kapcsolatban:

Bővebben...

 

Termáltó körséta

Találkozunk szeptember 29-én a Termáltó város felőli végén a kerékpárút és a tavat megkerülő földút kereszteződésében délelőtt 9-kor.

Időjárástól függően megkerüljük a tavat és közben megfigyeljük a vonuló és pihenő madarakat. Hazaindulás 12 órától.

Programfelelős: Őze Péter a Körös-Maros Nemzeti park Természetvédelmi őrszolgálatának munkatársa és Kovácsi Péter biológus.

Mártélyi-holtág

Következő állomásunk a Mártélyi-holtág lesz október 7-én, szintén az időjárás függvényében. Vonattal utaznánk, ami diákoknak oda-vissza 470 Ft-ba kerül. Legkésőbb indulás előtt negyed órával találkozunk a vasútállomáson. Indulás reggel 8:32-kor. Várhatóan a kora délutáni órákban indulnánk vissza 14:05-kor. A programban tanösvény is szerepel. Minden kedves diákot és felnőttet szeretettel várunk.

További tájékoztatás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


 

Tisztelt szülők!

Az elkövetkező időszakban az alábbi kötelező védőoltások beadására kerül sor:

2012. szeptember 26. szerda 6. évfolyam - M-M-R-Vaxpro (kanyaró-mumpsz-rózsahimlő ellen).
2012. szeptember 28. (péntek) 8. évfolyam - Engerix-B (fertőző májgyulladás B típusa ellen).
2012. október 3. (szerda) 7. évfolyam - Engerix-B (fertőző májgyulladás B típusa ellen).

Az oltás helyén pici bőrpír, duzzanat előfordulhat. Ritkán hőemelkedés. Kérjük a szülőket, hogy gyermekük oltási könyvét szíveskedjenek beküldeni!

Dr. Német Jenő oltóorvos                                         Mikeczné Törőcsik Éva védőnő

 

Az otthoni számítógépre is letölthető a következő két háttérkép:

4:3 képeraány 16:9 képarány
 

Étkezési díj befizetés szeptember 24-én és 25-én (hétfőn és kedden) 8.00-13.00 és 14.00-16.30 óráig.

 

2012. szeptember 14-én tartott szakmaközi (egészségügy, oktatás, gyermekvédelem, rendőrség,) konzultáción az alábbi megállapodás született a Szentesen működő általános és középiskolák tanulóinak betegség esetén történő hiányzásának igazolásával kapcsolatban, mely a 2012/2013-as tanév október 1-től kezdve érvényes.

  • A gyermekek orvosi igazolása nem nyomtatványra, hanem az ellenőrző könyv megfelelő részébe kerül bevezetésre.
  • A gyermekek rendelési időben kötelesek saját orvosukat felkeresni, az igazolást a szakember állítja ki.
  • Rendelési időn túl (de. 11.00 után) tanítási óráról rosszullét okán hazaengedett gyermek iskolai hiányzását a pedagógus regisztrálja, értesíti a szülőt, és szintén az ellenőrzőbe kerül feljegyzésre, melyet a szülőnek kell aláírni.
  • Ez utóbbi esetekben még ugyanazon a napon vagy saját gyermekorvosukkal konzultálni, ha ez lehetséges, vagy probléma fennállása esetén őt másnap a rendelési időben felkeresni szükséges.( az ügyelet igénybe vétele csak kizárólag halaszthatatlan esetekre, ellátási tanács igénybe vételére ajánlott, igazolást ott nem állítanak ki a gyermek részére!)
  • A testnevelés óra alóli felmentések szigorú vizsgálat alá esnek, szakmailag indokolatlan esetekben igénybe vételét a szülők ne kérelmezzék.
  • Indokolt esetekre kiadott (meghatározott időt tartalmazó) orvosi felmentési javaslatokat a pedagógusok kötelesek figyelembe venni.

Ezen túl szeretnénk felhívni a figyelmet,

  • a 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról,  és a
  • 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárás módosításaira,

melyek a gyermekek igazolatlan hiányzásai esetén a családi pótlék (iskoláztatási támogatás) felfüggesztésének (meghatározott időszakban nem kerül utalásra )  vagy szüneteltetésének (egyáltalán nem kerül kifizetésre később sem) menetét is tartalmazzák.

A fentiekben leírt kezdeményezés a gyermekek tankötelezettségének hiánytalan teljesítéséhez, az indokolatlan/igazolatlan hiányzások visszaszorításához kíván hozzájárulni.

Szentes, 2012. szeptember 17.                                                                                    László Gyöngyi (módszertani gyjsz. vezető)

 

Levél érkezett a Svédországban lévő kis csapattól:

"Kedves Mindenki!
Szerencsésen megérkeztünk Svédországba és azután Västeråsba. Olyannyira jól sikerült az út, az összes átszállás ellenére, hogy egy órával a tervezett időpont előtt értünk úticélunkhoz. S persze hoztuk magunkkal a jó időt.
Garai-Szabó Imi, ha jól értesültem, azonnal főzőcskézésbe kezdett, teljesen lenyűgözve a háziakat. A lányokról még nem hallottam, remélem csupa jó élménnyel gazdagodva köszöntjük egymást holnap reggel.
Minden jót  Nektek, majd még jelentkezünk:
A svéd küldöttség"

 

A régi és az új értékek találkozása a Kiss Bálint Református Általános Iskolában

Házigazda:
Szentesi Vendégszeretet Egyesület

Helyszíni kalauz:
Karikó-Tóth Tibor igazgató

Találkozunk:
Az iskola főbejáratánál

2012. szeptember 15.
(szombat)
15 órakor

 

Szeptember 17-21. között iskolánk két pedagógusa és 3 diákja Svédországba utazik, hogy részt vegyen a Comenius program következő találkozóján. Májusban majd mi várjuk a bekapcsolódott országok 150 diákját!

 

NAPTÁR

szeptember 2017
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté