"Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak!" |Ef 4,32 () Az első héten egy rejtvény megfejtésével szerezhettek falevelet. A linket megnyitva egy online kitölthető rejtvényt láthattok. Ennek megfejtését írjátok egy kis lapra, és dobjátok be a portán (Saci néninél) található dobozba. Ne felejtsétek el ráírni a neveteket és az osztályotokat!

http://rejt.hu/2PPXk0

Módosítás: (2016. Október 04. Kedd, 09:11)

 

Egy fekete rigó pár éppen olyan helyre fészkelt, ahol könnyen el tudtam helyezni egy webkamerát. Egész nap felveszek mindent, ami a fészekben történik, és naponta készítek egy rövid összefoglalót a fontosabb történésekről. A fészekben 5 tojás van, és egy hét múlva várhatók az első fiókák is.

Itt megnézhetők az eddigi videók: RIGÓ IDŐVONAL

Külön csoportot hoztam létre a madarak megfigyeléséről a facebook-on: https://www.facebook.com/groups/1572174906404277/

Niethammer Zoltán

Get Adobe Flash player

Módosítás: (2015. Lehet 02. Szombat, 16:01)

 

Ismét működik a kamera a széncinege odúban. Ha érdekel a madarak élete, akkor látogasd meg a cinege.blog.hu oldalamat!

A mai felvétel:

Get Adobe Flash player

Niethammer Zoltán

Módosítás: (2015. Márciusában 29. Vasárnap, 18:46)

 

Hamarosan teljesen elkészül a tanári mellett a 150 literes akvárium. A dekoráció, és a növények telepítése folyamatosan zajlik. Ajándékba kaptunk garnéla rákokat is, és pár héten belül a víz minősége alkalmas lesz a halak fogadására. Ha arra jársz, akkor nyugodtan figyeld meg az élőlények viselkedését.

Kérlek, a következő szabályokat tartsd be:

  1. Semmit sem dobj a vízbe, és ne is nyúlj be!
  2. Az üveget ne ütögesd!
  3. Ha fényképezel, ne használj erős fényforrásokat (LED lámpa, vaku)!
  4. A tetőt ne emeld le!

Ha szeretnél otthon is saját akváriumot, akkor előtte érdemes elolvasni ezt az összefoglalót, ami kifejezetten kezdőknek szól.

http://www.akvarista.hu/images/ebook/kezdeti_lepesek.pdf

Niethammer Zoltán

 

Módosítás: (2015. Márciusában 24. Kedd, 10:15)

 

2013.okt.11-én vettünk részt a Mozaik Könyvkiadó szervezésében ezen a terepgyakorlattal egybekötött „kalandozáson”,mely elvitt a az életközösségek tiszteletének és védelmének világába. A képzés fő témája, amely köré a gyakorlati feladatok is csoportosultak, a Föld és az élet sokszínűségének tisztelete. Megérkezésünk után csoportokba osztottak bennünket és forgószínpad szerűen jártuk az adott állomásokat! Már a hangulatot rögtön megalapozta az a tény, hogy a Vadasparkban voltunk s hallottuk az ott élő állatok hangját, körülvettek az ősz színeiben pompázó fák! Négy állomást jártunk körbe ezen a napon, ahol gyakorlati feladatokat kaptunk.

1.Németh Anikó : Természetes,hogy természetes?

Anikó felhívta a figyelmünket földi ökológiai rendszerek integritásának, épségének védelmére és helyreállítása, különös tekintettel a biológiai sokszínűségre, és az élet fennmaradását biztosító természetes folyamatokra. Ezután gyakorlatban kipróbálhattuk, hogyan dolgoznak azon botanikusok,akik a növények természetes élőhelyét,azok közösségét telepítik újra olyan védett területeken,ahol adott fajok,növénytakarók az ember, romboló munkája következtében eltűnőben vannak. Mondhatom, nem is egyszerű feladat! Már a növényi magok felismerése is mosolygásra adott okot… Nem hogy az a rengeteg tényező , amit figyelembe kell venni egy adott terület beültetésénél!

2. Merényi László: Digitális –környezet –etika

Ezen a foglalkozáson a Mozaik kiadó digitális felületét ismerhettük meg alaposabban.

3. Juhász Gőz Szilvia: Egyszerű, mégsem tesszük

Az élőlények, környezetünk tisztelete, azok figyelmes kezelése volt a témája ennek az állomásnak. Arról beszélgettünk, hogy védeni kell a vadon élő állatokat a vadászat, csapdaállítás, és halászat minden olyan módozata ellen, amelyek szélsőséges, hosszantartó vagy elkerülhető szenvedést okoznak. Elrettentésül olyan állatokból készült tárgyakat mutatott be nekünk, amik illegálisak,határon koboztak el turistáktól. Mindemellett hasznos gyakorlati ötleteket kaptunk arra, hogyan takarékoskodjunk ,hogy védjünk környezetünket elletve milyen módon hasznosíthatunk újra. A meglepetés pedig a királysikló simogatása volt.

4.Fiedler Judit: Madár-toll

Egy rendhagyó rajzórát láthattunk, ahol számos ötletet kaptunk egy téma körül járására rajz órán. A nap végezetével búcsút vettünk a Vadaspark lakóitól, és valóban hasznos információkkal térhettünk haza!

Módosítás: (2013. Október 26. Szombat, 13:41)

 
További cikkeink...

NAPTÁR

február 2018
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Események

Nincs esemény

Időkép kamera


Írjon nekünk

Rendszergazda:
Niethammer Zoltán
niethammer@freemail.hu

vagy


Digitális gyerekvilág

Fájlszerver

Belépés az iskolai fájlszerverre:

Belső hálózaton
(10Mbps)

Médiatár

Interneten
(1Mbps)

Cselekvő hitzefir

ez

misi

alap


rakjuk

káté